5 priežastys, kodėl yra svarbu pasitikrinti klausą

Klausos patikrinimo gali nebūti jūsų būtinų darbų sąraše, bet jei bent kiek įtariate, kad jūsų klausa prastėja, nepagailėkite laiko ir ją pasitikrinkite. Štai penkios geros priežastys, kodėl tai reikia padaryti.

1. Klausos praradimas paveikia kiekvieną jūsų gyvenimo aspektą

Mūsų penki pojūčiai mus sieja su pasauliu aplink – jie padeda formuoti santykius ir generuoti suvokimą apie pasaulį. Taigi, perspektyva prarasti vieną iš šių pojūčių yra baisi ir dažnai tampa izoliuojančia patirtimi.Hearing professional and relative talking

Ar žinai, kad?
94% klausos aparatų naudotojų mano, kad klausos aparatas pagerino jų gyvenimo kokybę.

Turint klausos sutrikimą, galima pastebėti, kad gyvenimas tampa šiek tiek mažiau malonus. Santykiai su artimaisiais gali nukentėti, gali būti sunku mėgautis socialiniu gyvenimu, o išvykimas į paplūdimį yra nebe toks džiuginantis, kai sunku girdėti krantą skalaujančias bangas. Kiekvienas jūsų gyvenimo aspektas pasikeičia suprastėjus klau

2. Pablogėjusi klausa gali turėti įtakos jūsų sveikatai ir gerovei

Pablogėjus klausai, jūsų smegenys turi skirti daugiau energijos paprastai klausymo užduočiai atlikti. Kasdienis pokalbis tampa labiau varginantis, nes jūsų smegenys turi sunkiau dirbti bandant iššifruoti tai, kas pasakyta. Tai gali išsekinti jus ir jūsų smegenis, o taip pat gali paveikti gebėjimą prisiminti detales.
Negydomas klausos praradimas yra susijęs su didesne rizika susirgti demencija. Viename tyrime nustatyta, kad žmonėms, turintiems žymų negydomą klausos praradimą, rizika susirgti demencija yra iki penkių kartų didesnė. Didelis klausos netekimas netgi gali sukelti depresiją ir, labiau tikėtina, kad tapsite priklausomas nuo kitų savo kasdieninėje veikloje.

3. Galite net nežinoti, kad turite šią problemą

Vidutiniškai klausos praradimą turinčiam asmeniui reikia 10 metų, kad pradėtų spręsti šią problemą. Klausos praradimas paprastai yra lėtas procesas, todėl jūs net nepastebėsite, kad tai vyksta. Arba galbūt nesutinkate su klausos praradimo lygiu ir poveikiu jūsų veiklai. Dažnai šeima ar draugai pirmieji jus skatina atlikti klausos testą. Nesvarbu, kokio sunkumo (didelio ar ne), jūsų manymų, yra klausos sutrikimas, klausos testas gali suteikti jums aiškų atsakymą ir ramybę. Taip gali prasidėti jūsų kelionė atgal į įprastą klausymą.

4. Kuo greičiau atliksite klausos testą, tuo bus geriau

Free online hearing test

Kuo anksčiau aptinkamas klausos praradimas, tuo greičiau vėl pradėsite mėgautis geresne gyvenimo kokybe. Vykdytoje apklausoje buvo nustatyta, kad 71% klausos aparatų naudotojų mano, kad savo klausos apparatus jiems reikėjo pradėti nešioti anksčiau, nes šios priemonės gavimas pagerino jų socialinį gyvenimą, psichinę ir emocinę sveikatą bei darbo kokybę.

5. Klausos praradimas yra stebėtinai dažnas reiškinys

Maždaug 466 milijonai žmonių visame pasaulyje turi neįgalumą sukeliantį klausos praradimą. Pasaulio sveikatos organizacijos vertinimu, iki 2050 m. šį sutrkimą turės daugiau nei 900 milijonų žmonių.
Klausos pablogėjimą gali sukelti įvairūs veiksniai – tai gali būti įprasta senėjimo pasekmė, kurią sukelia aukštas triukšmo lygis ilgą laiką, o kai kurie žmonės gimsta su prasta klausa. Nepriklausomai nuo priežasties, galite imtis šią problemą spręsti. Pradėkite nuo klausos testo atlikimo internete arba susisiekite su klausos priežiūros specialistu.

 

Klausos testą anglų kalba galite atlikti čia –>https://global.widex.com/en/online-hearing-test