7 dalykai, kuriuos turėtumėte žinoti apie vidurinės ausies infekcijas

Vidurinės ausies infekcija, taip pat žinoma kaip vidurinės ausies uždegimas, atsitinka, kai jūsų vidurinė ausis yra infekuota ar užsipildžius skysčiu. Dėl šios priežasties jūsų ausis tampa labai skausminga ir būna sunku girdėti. Kodėl vidurinės ausies infekcijos yra dažnesnės žiemą, o ne vasarą? Ir kaip laikina ausies infekcija gali sukelti nuolatinį klausos praradimą? Skaitykite toliau.

1. Vidurinės ausies infekcijos nėra užkrečiamos.

Užkrečiami yra virusiai ir bakterijos, kurios jas sukelia. Daug vidurio ausies infekcijų sukelia peršalimas ar gripas. Jūsų ausys yra prijungtos prie gerklės per Eustachijaus vamzdelius, todėl gerklės ar krūtinės infekcijos gali lengvai patekti į jūsų ausis. Kai tai nutinka, jūsų vidurinė ausis pradeda užpildyti skysčiu, taip spausdama ausies būgnelį ir sukeldama skausmą.

2. Vidurinės ausies infekcijos dažniau pasitaiko žiemą, o ne vasarą.

Vidurinės ausies infekcijos dažnai sukelia peršalimas ir gripas, o žiemą cirkuliuoja daugiau peršalimo ir gripo sukėlėjų nei vasarą. Taigi, yra labia tikėtina, kad vidurinės ausies infekcija sirgsite sausio mėnesį, o ne liepos.

3. Dažniau serga vaikai.

Vaikams yra labiau linkę išsivystyti vidurinės ausies infekcijos dėl jų ausų formos. Suaugusiems, Eustachijaus vamzdelis leidžiasi nuo ausies, todėl skystis jų vidurinėje ausyje gali nutekėti, tačiau vaikams šis vamzdelis yra labiau tiesus, todėl skystis taip lengvai nepasišalina. Šis skystis yra puiki bakterijų veisimosi vieta, todėl vaikai dažniau kenčia nuo ausų infekcijų nei suaugusieji.

4. Dauguma ausų infekcijų išnyksta savaime.

Kaip ir peršalimo ir gripo, kuris dažnai sukelia juos, dauguma ausų infekcijų išnyks. Iš tiesų, daugelis gydytojų neskirs antibiotikų, iki kol simptomai tęsėsi bent tris dienas.

5. Vidurinės ausies infekcijos gali sukelti nuolatinį klausos praradimą.

Dauguma ausų infekcijų sukelia tam tikrą laikiną klausos praradimą. Vidurinės ausies skystis stabdo garso bangas taip trukdydamas joms patekti į ausies sraigę, todėl sunkiau girdėti. Tai paprastai išnyksta, kai infekcija baigiasi ir skystis nuteka iš vidurinės ausies.

Tačiau, jei sergama daug ausų infekcijų (žinomų kaip lėtinis otitas) arba viena ypač sunkia ausų infekcija, tai gali sukelti nuolatinį ausies pažeidimą. Bakterijoms reikia maisto, kad išgyventų ir daugintųsi, todėl jie pradeda valgyti ausies būgnelį ir klausomuosius kauliukus jūsų vidurinėje ausyje. Tada šie sugadinti kauleliai ir ausies būgnelis negali tinkamai perduoti garso bangų, todėl jums gali būti nuolatinis kondukcinis klausos sutrikimas.

6. Lėtinės ausies infekcijos veikia vaikų kalbos raidą.

Dažniausias ausies infekcijomis susergama nuo 6 iki 18 mėnesių. Deja, tai taip pat yra vienas iš svarbiausių kalbos raidos laikotarpių. Jei per šį laiką vaikas negali tinkamai išgirsti, gali kilti problemų mokytis klausytis, kalbėti ir net skaityti. Todėl svarbu, kad vaikai, kurie reguliariai serga vidurinės ausies infekcijomis, kuo anksčiau gautų teisingą klausos prietaisą, kad jų kalbos raida nebūtų paveikta.

7. Galima girdėti sergant ausų infekcija.

Geros naujienos yra tokios, kad yra klausos aparatai, kurie gali padėti girdėti, net ir su pačiomis sunkiausiomis ausų infekcijomis. Kaulų kondukcinės sistemos, tokios kaip ADHEAR ir CONTACT MINI, yra visiškai nuimamos. Tai reiškia, kad jie gali būti dėvimi tik ausies infekcijos metu, kad galėtumėte išgirsti sergant ir nusiimti infekcijai pasibaigus. Mažam vaikui, sergančiam lėtinėmis ausų infekcijomis, ADHEAR ir CONTACT MINI leidžia išgirsti aplinkinį pasaulį, kad jie galėtų išmokti kalbėti kaip ir bet kuris kitas vaikas.