Garso procesorius ir akiniai: nešiojimo galimybės vaikams

Ar jūsų vaikui reikalingi akiniai? Nešiojant akinius ir už ausies esantį klausos implanto procesorių, gali kilti problemų išlaikant juos vienoje vietoje. Tai ypač erzina, jei bandote padidinti laiką, kai vaikas kasdien vis ilgiau naudoja garso procesorių.

Dėl įprastinės priežiūros apsvarstykite galimybę pasikonsultuoti su vaikų optometristu – akių gydytoju, kuris atlieka išsamius akių tyrimus ir reguliariai pritaiko akinius mažiems vaikams. „Vaikams draugiškas“ specialistas gali padėti sumažinti įtampą dėl būsimų akių patikrinimų ir pasiūlyti patvarių ir patogių akinių variantų mažoms ausytėms.

Kalbant apie vaiko rėmelius, ieškokite akinių, tinkančių aktyviam žaidimui ir retkarčiais kritimui ar griuvimui. Saugus, bet patogus prigludimas reiškia, kad:

  • Už ausies dedamas ne per didelis svoris
  • Išorinė ausis nėra pernelyg sulenkta ar ištempta
  • Po apačia esanti oda gali išlikti šiek tiek sausa, todėl išvengiama trynimo ar įbrėžimų

O dėl maksimalaus komforto, paklauskite savo optometristo apie rėmelius, kurie yra:

  • Lengvi
  • Pagaminti iš minkštos labai lanksčios medžiagos (pvz., plastiko, silikono)
  • Neturi metalinių dalių
  • Turi reguliuojamą arba nuimamą galvos dirželį

Prieš įsigydami akinius, pagalvokite, kaip jūsų vaikas galėtų nešioti jų rėmelius. Patogumas yra būtinas ilgalaikiam naudojimui ir tik jūs ir jūsų vaikas galite nuspręsti, kurie dėvėjimo variantai geriausiai tinka jūsų kasdieninei rutinai. Šis procesas gali užtrukti ir teks mokytis per bandymus ir klaidas. Eksperimentuodami su nešiojimo galimybėmis, stebėkite, ar nėra ženklų, rodančių, kad kažkas ne taip, įskaitant:

  • Paraudimas ar skausmas už ausies
  • Padidėjęs prakaitavimas arba drėgmė už ausies
  • Vaikas dažnai nusiima akinius, procesorių (-us) arba abu

Kad būtų lengviau pradėti, pateikiame keletą dėvėjimo variantų, tinkančių įvairaus amžiaus vaikams:

1. Apsvarstykite alternatyvius akinių variantus

Bet kokio amžiaus vaikams akinių rėmelio lankelį ar kojeles galima pakeisti fiksuotu galvos dirželiu, kad garso procesorius galėtų laisvai sėdėti už ausies.

2. Nuleiskite profilį

Nors jums gali nepavykti taip lengvai pakeisti garso procesoriaus (-ų), kai kalbama apie akinius, turite pasirinkimų. Vyresni vaikai ir suaugusieji su implantais dažnai renkasi akinius su itin plonomis arba vielinėmis kojelėmis, kad sumažintų jų rėmelių profilį už ausies.

3. Būkite kūrybingi

Tiek garso procesoriai, tiek akiniai turi nešiojimo galimybes, kurias galima įvairiai išdėstyti naudojant priedus. Pažiūrėkite į dvejų metų Jamesono garso procesorius, kurie yra pritvirtinti prie lanksčių rėmelių naudojant „ActiveWear“, leidžiantį jam klausytis ir būti aktyviam visą dieną. Šis nešiojimo būdas leidžia jo garso procesoriams būti ausies lygyje, imituojant numatytą padėtį už ausies. Pasak jo mamos Lindsay, Jamesonui „gerai sekasi ir jis laiko visą aparatinę įrangą įjungtą. Iki šiol tai buvo puiki patirtis“. Turėkite omenyje, kad Jamesono dėvėjimo būdas veikia tik tada, kai jis nešioja akinius, todėl tai gali būti ne idealus sprendimas jūsų vaikui.

4. Atsitraukite nuo ausies

Kūdikiams ar mažiems vaikams pabandykite pritvirtinti garso procesorių prie drabužių naudodami segtuką, pvz., „ActiveWear“ arba „BabyWear“. Tačiau, kai tik leidžia ausies dydis, stenkitės nešioti ausų lygyje, kad procesorius (ir jo mikrofonai) būtų numatytoje dėvėjimo padėtyje. Jei dar nepasirinkote vaiko garso procesoriaus, vyresni vaikai gali teikti pirmenybę vienos dalies garso procesoriui, pvz., RONDO 3, kuris nesideda ant ausies.

Ieškote reabilitacijos veiklos, kurią galėtumėte užsiimti namuose su savo vaiku? Peržiūrėkite MED-EL seriją „Reabilitacija namuose“ ir atraskite įvairių įdomių būdų, kaip pagerinti jūsų vaiko klausos ir girdėjimo įgūdžius.