PureSound privalumai tikrame gyvenime

Tarptautiniame klausos aparatų naudotojų tyrime Widex PureSound technologija duoda rezultatų, viršijančių lūkesčius.

Kaip technologijų įmonė, Widex siekia padėti kurti klausos aparatų pramonės iššūkių sprendimus. Widex tikslas yra užtikrinti, kad šie sprendimai pateiktų tikrą, girdimą skirtumą, kuris teigiamai paveiktų klausos aparatus nešiojančių žmonių gyvenimus. Štai kodėl kiekvienais metais Widex atlieka keletą savo produktų bandymų ir apklausų.

PureSound – neabejotinai didžiausia iki šiol audiologinė naujovė – parodo gebėjimą pagerinti klausos sutrikimų turinčių žmonių gyvenimą. Widex tikslas su PureSound buvo panaikinti delsimu pagrįstą iškraipymą, dėl kurio tiek daug klausos aparatų naudotojų jaučia, kad jų girdimas smulkus dirbtinis garsas yra nenatūralus ir mechaniškas. Nusivylimas ir frustracija, kuriuos tai gali sukelti, yra pagrindinės priežastys, dėl kurių grąžinami arba nenaudojami klausos aparatai.

Suteikdami klausos aparatų naudotojams natūralų garsą, Widex tikėjosi pagerinti pradinę patirtį. Mūsų nuostabai, realaus gyvenimo efektas buvo dar didesnis.

Nuo kontroliuojamų studijų iki realaus pasaulio patirties

ZeroDelay™ – technologija, užtikrinanti PureSound patirtį – iš pradžių buvo išbandyta labiau kontroliuojamais tyrimais. Duomenys, gauti iš šių vertinimų, įrodė, kad vartotojai pirmenybę teikė PureSound, o ne standartiniam delsimui, kad kalbos suprantamumas prilygo kitiems klausos aparatams ir kad ZeroDelay sukėlė stipresnį ir patikimesnį nervinį atsaką į kalbą. Tačiau mes vis dar nežinojome, ką galvojo žmonės apie PureSound patirtį realiame gyvenime.

Norėdami tai ištaisyti, Widex pradėjo apklausą, kurioje dalyvavo žmonės iš viso pasaulio, turintys lengvą ar vidutinio sunkumo klausos praradimą, kurie kasdieniniame gyvenime naudojo Widex Moment™ su PureSound. Jų buvo paprašyta įvertinti savo patirtį ir pasitenkinimą naudojant PureSound, palyginti su jų pačių klausos aparatais. Nors Widex neturėjo konkrečių delsimo matavimų naudotojų klausos aparatams, PureSound apdorojimas yra daug greitesnis nei visi kiti skaitmeniniai klausos aparatai, todėl galime manyti, kad delsimas skiriasi*.

PureSound pranoksta lūkesčius

PureSound pranašumas buvo aiškus visos apklausos metu, tačiau buvo ypač stiprus sprendžiant klausimus, kuriuose byvo tikėtasi, kad delsimas turės įtakos. Tai parodė, kaip gerai Widex akustiniai matavimai paverčiami realia patirtimi:

Daugiau nei keturis kartus daugiau respondentų tvirtai sutinka, kad PureSound garsas yra natūralus, palyginti su jų pačių klausos aparatais. Mažesnis PureSound delsimas buvo aiškiai susijęs su aukštais natūralumo įvertinimais. Šis rezultatas yra ypač malonus, nes respondentai galėjo įžvelgti natūralesnį garsą, nepaisant to, kad buvo pripratę prie savo klausos aparatų ir todėl priprato prie jų skardaus, nenatūralaus garso.

• Daugiau nei tris kartus daugiau respondentų tvirtai sutinka, kad PureSound garsas yra aiškus, palyginti su jų pačių klausos aparatais. Aiškumas ir natūralumas yra susiję, o aukšti aiškumo įvertinimai taip pat gali būti dėl to, kad nėra „šukos filtravimo“ (delsimo sukelto iškraipymo).

• Nuosavas balsas su PureSound suvokiamas kaip natūralesnis nei naudojant nuosavus klausos aparatus – šis rezultatas buvo ypač įdomus ir šiek tiek netikėtas, nes tai patyrę vartotojai, kurie turėtų būti labai pripratę prie to, kaip jų balsas skamba jų pačių klausos aparatuose. Vis dėlto daugiau žmonių savo balsa su PureSound laiko natūralesniu.

• 95 % respondentų nurodė gerą gebėjimą lokalizuoti garso šaltinius naudojant PureSound, o 67 % naudojant savo klausos aparatus – vėlgi, čia tikimasi, kad naudotojo prisitaikymas prie savo klausos aparatų pakeis PureSound.

• 82% respondentų yra labai patenkinti triukšmingame fone naudojant PureSound, palyginti su savo klausos aparatais. Be konkrečiai su vėlavimu susijusių parametrų, apklausa taip pat apėmė bendresnius klausimus apie klausos aparato patirtį. Tarp jų buvo pasitenkinimas girdėjimu triukšme, kuris yra esminis veiksnys, lemiantis bendrą pasitenkinimą klausos aparatu. Rezultatai parodė, kad 82% buvo patenkinti PureSound triukšmingame fone, o tai patvirtina programos pasirinkimų tinkamumą. Tai labai geras rezultatas tokioje sudėtingoje situacijoje ir yra palankus vartotojų pasitenkinimui savo klausos aparatais – 54%.

Daugiau nei buvo tikėtasi, bet kodėl?

Visų pirma du rezultatai – triukšmingas fonas ir šaltinio lokalizacija – viršija Widex lūkesčius, bet kokia to priežastis? Mūsų teorija teigia, kad nors PureSound veikia kitaip nei tradicinis triukšmo mažinimas, žmonės yra labiau patenkinti jų veikimu triukšmingame fone, nes garsai yra natūralesni. Smegenims padarius visą garso vaizdą, gali būti, kad garso signalus bus lengviau iššifruoti (žr. Slugocki ir kt.: „Hering Review“, 2020 m. rugpjūčio mėn.).

Visos šios teigiamos naudotojų patirtys kartu įrodo, kaip gerai PureSound duoda realių rezultatų tikriems vartotojams realiose klausos situacijose. Tikimės, kad jie taip pat suteiks jums pasitikėjimo, kad Widex Moment klausos aparatai ir PureSound gali turėti įtakos geresnei jūsų girdėjimo patirčiai.

* F. Kuk and C. Slugocki, “Quantifying Acoustic Distortions from Hearing Aid Group Delays,” WidexPress, vol. 44, 2021

Norėdami gauti daugiau informacijos apie tyrimą, skaitykite čia