Kokie yra geri kochleariniai implantai vaikams?

Vienas iš didžiausių žingsnių jūsų vaiko klausos kelionėje yra kochlearinių implantų sistemos parinkimas jūsų vaikui. Yra keletas skirtingų kochlearinių implantų kompanijų, ir iš pirmo žvilgsnio jie tikriausiai atrodo gana panašūs. Bet kaip ir daugelis dalykų, viskas yra detalėse.MED-EL cochlear implant system with SYNCHRONY 2 implant, RONDO 3 and SONNET 2 audio processors

Pavyzdžiui, MED-EL mano, kad pats kochlearinis implantas yra pati svarbiausia dalis. Visgi tai yra dalis, labiausiai atsakinga už klausos rezultatus. Tačiau tai nereiškia, kad garso procesorius nesvarbus, ypač, kai buvo sukurta daugybė funkcijų, padedančių tiek MED-EL implantus, tiek garso procesorius padaryti geriausiu pasirinkimu jūsų vakui.

Skaitykite toliau, kad sužinotumėte daugiau apie tai, dėl ko tiek MED-EL implantas, tiek garso procesoriai yra puikus pasirinkimas vaikams.

1. Individualūs implantai skirtingiems vaikams

Kiekvienas vaikas yra unikalus. Taip pat ir jų ausies sraigė. Šis mažas organas vidinėje ausyje yra įvairių formų ir dydžių. Tačiau norint maksimaliai išnaudoti vaiko implantaciją, tikrai svarbu, kad elektrodų masyvas – ilgas plonas antgalis, įkištas į ausį – atitiktų jų ausį. Norėdami įsitikinti, kad jūsų vaiko chirurgas galėtų tinkamai parinkti elektrodus pagal vaiko ausį, siūlome daugybę skirtingų elektrodų matricų.

2. Arčiausiai natūralios klausos

Jūsų vaikas nusipelno kuo geresnės klausos. Štai kodėl MED-EL projektuoja savo kochlearinius implantus, kad jie būtų arčiausiai natūralios klausos. Naudojama pažangi garso kodavimo technologija ir ilgos elektrodų matricos imituoja tai, kaip veikia „normali“ klausa, kad jūsų vaikas galėtų girdėti garsus taip, kaip jie yra skirti.

3. Įrodytas patikimumas

100%. Remiantis naujausiais duomenimis, toks patikimas yra MED-EL kochlearinis implantas SYNCHRONY 2. Implantai gaminami tiesiai Austrijos būstinėje, kur yra sujungiami pažangiausi procesai ir išskirtinė kokybės kontrolė, kad būtų užtikrinti aukščiausi patikimumo standartai. Kodėl? Nes MED-EL tiki, kad jūsų vaiko implantas turi tarnauti visą gyvenimą ir kad nusipelnėte ramybės, kai parinksite jam kochlearinį implantą.

4. Paruošta saugiems tyrimams

Yra didelė tikimybė, kad jūsų vaikui tam tikru gyvenimo momentu reikės atlikti MRT. Galų gale, MRT nuskaitymas tapo esmine priemone, padedančia gydytojams diagnozuoti įvairius dalykus – nuo kojų lūžių iki galvos traumų. Kai kurie kochleariniai implantai negali būti naudojami  per MRT dėl jų stiprių magnetų, kurie traukia implantą. Bet MED-EL gali, todėl implantai SYNCHRONY ir SYNCHRONY 2 tinka didelės galios 3,0 Tesla MRT.* Taigi, jei jūsų vaikui tam tikru momentu reikia MRT, jam jį galima daryti be vargo.

5. Sukurtas ateičiai

Kochlearinių implantų sistema yra sprendimas visam gyvenimui. Taip yra todėl, kad pats implantas sukurtas tarnauti dešimtmečius ir jo paprastai nereikia atnaujinti. Tačiau išorinė dalis, garso procesorius, paprastai atnaujinama kas penkerius metus. MED-EL kuria savo implantus ir garso procesorius taip, kad jie būtų suderinami atgal. Tai reiškia, kad jūsų vaikui augant, jo implantas veiks su naujausiais garso procesoriais ir jie visada galės mėgautis naujausiomis technologijomis.

6. Vaikams draugiškų garso procesorių pasirinkimas

 Nors pats implantas yra svarbiausia KI sistemos dalis, garso procesoriai taip pat vaidina svarbų vaidmenį. Šiuo metu MED-EL siūlo du garso procesorius kochleariniams implantams: SONNET 2 ir RONDO 3.

Daugeliui tėvų patinka SONNET 2, nes jis yra modulinio dizaino, kuris puikiai tinka vaikams. Pavyzdžiui, „BabyWear“ leidžia prie kūdikio drabužių pritvirtinti visą garso procesorių, kad ant ausų nieko nebūtų. Kai vaikas tampa vyresnis, galite pereiti prie „ActiveWear“ – mažiausio ir lengviausio mūsų dėvėjimo varianto.

Jei jums labiau patinka paprastas, viskas viename dizainas, RONDO 3 yra dar vienas puikus pasirinkimas vaikams. Viskas yra viename įrenginyje: nesikabina ant ausies, belaidis įkrovimas ir vieno prisilietimo dizainas suteikia papildomo paprastumo.

7. Sukurtas nuotykiams

Laipiojimas medžiais. Bėgiojimas po žaidimų aikšteles. plaukiojimas baseine. Žinome, kad vaikai yra kupini nuotykių, todėl savo garso procesorius MED-EL sukūrė taip, kad jie galėtų susidoroti su kasdieniu gyvenimu. Tiek RONDO 3, tiek SONNET 2 galima naudoti su papildoma fiksavimo galimybe, pvz., „GripWear“, kad jie liktų vietoje. Naudodami „WaterWear“ galite akimirksniu paversti savo vaiko garso procesorių nepralaidžiu vandeniui, kad jis galėtų girdėti plaukiodamas.

8. Idealiai tinka mokytis

Tiek SONNET 2, tiek RONDO 3 siūlo puikias belaidžio ryšio galimybes. Klasėse „AudioLink“ yra ypač puikus. Jis veikia kaip nuotolinis mikrofonas. Jūsų vaiko mokytojas tiesiog užsisega jį ant drabužių, o jo balsas bus nusiųstas tiesiai į jūsų vaiko garso procesorių. Jis taip pat tinka skambučiams laisvų rankų režimu, muzikos klausymui, televizoriaus žiūrėjimui ir kt.

9. Pasipuoškite

Kita priežastis, kodėl MED-EL kochleariniai implantai puikiai tinka vaikams? Didelis dangtelių pasirinkimas! Šie uždedami dangteliai yra ant RONDO 3 ir SONNET 2 ritės ir yra įvairių spalvų ir dizaino. Jūsų vaikas gali aprengti savo garso procesorių piratų, princesių ar monstrų tematikos dizaino dangteliais. Arba, jei nori, diskretiškos plaukų spalvos modelius ar neutralius tonus. Naudodami SONNET 2, galite net pritaikyti visą garso procesorių naudodami MED-EL spalvų konfigūraciją.

10. Stebėkite savo vaiko klausą

Būdami tėvais, norėsite pamatyti, kaip jūsų vaikas elgiasi su savo įrenginiu. Mūsų programoje AudioKey 2 yra „Globėjo vaidmens“ funkcija, leidžianti koreguoti jų garso procesoriaus nustatymus ir peržiūrėti jų klausos statistiką – visa tai atliekama išmaniajame telefone. Be to, AudioKey 2 turi patogų įrankį „Rasti mano procesorių“, taigi, jei jie pameta savo garso procesorių, galite jį lengvai rasti.