Baterijų veikimo laikas

Kodėl klausos aparatai kartais taip greitai sunaudoja baterijas ir kaip jie gali būti efektyvesni? Tikriausiai, asmenims, kurie nešioja klausos aparatus, dažnai kyla tokių minčių. Ne paslaptis, kad baterijos veikimo laikas yra dažnas klausos aparatų vartotojų skundas. Remiantis 2010 m. „MarkeTrak“ tyrimo duomenimis, akumuliatoriaus tarnavimo laikas yra iššūkis, kuris sulaukia daugiausia neigiamų vartotojų įvertinimų.

Baterijų sunaudojimas yra sudėtingas veiksnys, todėl jį matuoti gali būti dar sunkiau. Klausos aparatų technologijos leidžia gaminti stipresnius ir galingesnius prietaisus, o jiems reikalingos didesnės ir geresnės baterijos. Tai sunku tuo metu, kai klientai reikalauja mažesnių ir diskretiškesnių prietaisų. Todėl dažnai mažesnės baterijos, turėdamos patenkinti stiprių aparatų energijos poreikį veikia trumpiau. Aplinkos veiksniai, tokie kaip temperatūra, drėgmė, oro kokybė ir triukšmo tarša, taip pat gali turėti neigiamą poveikį baterijoms.

Baterijų veikimo laiko matavimas klausos aparatuose yra panašus į automobilio degalų efektyvumo matavimą. Tačiau, norint pagerinti degalų naudojimą, galima pakeisti vairavimo įpročius. Tai neįmanoma naudojant klausos aparatus, kurie visada veikia ir apdoroja garsą, naudodamiesi visomis funkcijomis. Vienintelė šios taisyklės išimtis yra funkcijos, leidžiančios transliuoti garsą iš vieno įrenginio į kitą ir gali būti išjungtos, kai yra nenaudojamos.

Patarimai, kaip efektyviausiai išnaudoti klausos aparato baterijas

  • Išjunkite. Nelaikykite klausos aparato veikiančio naktį arba kai jis nenaudojamas. Atidarykite baterijų stalčių ir jas išimkite.
  • Naudokite naujas baterijas. Kuo naujesnės baterijos, tuo jos geresnės, todėl atkreipkite dėmesį į galiojimo laiką. Nelaikykite didelių baterijų kiekių atsargoje. Atkreipkite dėmesį, kad baterijų be gyvsidabrio tarnavimo laikas yra trumpesnis nei tradicinių baterijų.
  • Laikykite sausai. Drėgmė gali labai sumažinti baterijų efektyvumą. Klausos aparatus laikykite atokiau nuo vandens ir kiek įmanoma sausiau, jei esate drėgnoje aplinkoje.
  • Nelaikykite per sausai. Per sausa aplinka taip pat gali sugadinti baterijas. Ideali santykinė oro drėgmė yra maždaug 50–60 proc. Štai kodėl baterijas laikyti šaldytuve nėra gera mintis, nes ten oro drėgmė paprastai yra maža. Naudodami klausos aparatų džiovyklę, įsitikinkite, kad baterija yra išimta.
  • Laikykite jį šaltai. Baterijos mėgsta vėsią aplinką, todėl laikykite jas atokiau nuo karščio, tačiau nelaikykite šaldytuve, kur jie gali būti pažeisti.
  • Neatidarykite baterijų pakuotės be reikalo. Neišimkite baterijų iš originalios pakuotės, kol jums nereikės jų naudoti.

Baterijų tarnavimo laikas kiekvienu atveju yra skirtingas

Klientai, prašantys tikslaus atsakymo, kiek laiko veiks jų baterijos, greičiausiai nusivils. Nors gamintojai klausos aparatų specifikacijose pateikia numatomą baterijų tarnavimo laiką, realus jų naudojimas priklauso nuo kiekvieno atvejo. „Nėra paprasto būdo pasakyti, kiek klausos aparato baterijos veiks tam tikrame klausos aparate, todėl pateikti klientams tikslų atsakymą ne visada įmanoma“, – sako baterijų ekspertas Ole Toft iš „Widex“. „Todėl profesionalams verta paprašyti vartotojų pranešti apie savo patirtį, susijusią su skirtingų gamintojų produktais, kad gautų bendrą dabartinio vartojimo apžvalgą“.

Sužinokite daugiau apie klausos aparatus ir jų funkcijas –>