Kaip išlaikyti savo garso procesorių geriausios būklės

Kai kasdien naudojate kažkokį daiktą, jis laikui bėgant šiek tiek nusidėvi. Tačiau taikant šias kelias gudrybes taps lengviau išlaikyti savo garso procesorių geriausios įmanomos būklės.

Tai labai gerai išmano Andy, Jorkšyro klausos implantų tarnybos technikas Jungtinėje Karalystėje. Jis padeda rūpintis ten esančiomis atsarginėmis dalimis ir remonto paslaugomis, užtikrindamas, kad pacientų įranga veiktų taip, kaip reikia. Jis taip pat susitinka su pacientais po jų įjungimo ir atnaujinimo procedūrų, jis jiems paaiškina apie naują rinkinį ir kaip viskas veikia.

Mes paprašėme jo pasidalinti savo geriausiais penkiais patarimais, kaip prižiūrėti garso procesorių ir išlaikyti jį geriausios būklės.

 

1. Nenaudokite jėgos

Tai gali vilioti, ypač jei jūs susierzinote, bet nieko neįstumsite į savo vietą naudodami jėgą. Jei kažkas nesigauna ar neveikia, patikrinkite naudotojo vadovą, greitąjį vadovą ar praktinius vaizdo įrašus, kad įsitikintumėte, jog viską darote teisingai. Šią informaciją galite rasti MED-EL pagalbos puslapiuose.

2. Būkite atsargūs su ritės kabeliu

Jei turite BTE procesorių, pvz., „SONNET“ arba „OPUS 2“, pabandykite nesukti ritės kabelio, kai prijungiate ritę prie galvos. Pažeisti kabeliai yra viena iš dažniausiai pasitaikančių problemų, tačiau jų naudojimas atsargiai turėtų užkirsti kelią problemoms.

3. Nepamirškite pakeisti mikrofonų dangtelių

Nepamirškite reguliariai keisti mikrofono dangtelių. Jūs turėtumėte juos pakeisti bent kas tris mėnesius – anksčiau, jei jie yra purvini arba turi įtakos garso kokybei.

4. Naudokite džiovinimo sistemą

Jei jūsų procesorius nėra RONDO 2, nepamirškite kiekvieną naktį įdėti jo į džiovinimo sistemą. Tai tikrai gali pašalinti drėgmės problemas.

5. Saugokite savo procesorių

Venkite nereikalingos žalos jūsų implanto garso procesoriui, saugodami jį bet kokio fizinio aktyvumo metu, dėl kurio jis gali nukristi ant grindų ar kito paviršiaus.

Yra fiksavimo būdų, kurie gali padėti išlaikyti jūsų procesorių vietoje, tai galvos juostos ir tvirtinimo segtukai, laikikliai.