Klausimai, kurių reikia klausti renkantis kochlearinį implantą savo vaikui

Kai sužinote, kad jūsų vaikas turi klausos praradimą, patiriate šoką. Yra tiek daug naujos informacijos ir tiek sprendimų, kuriuos reikia priimti, kad šis laikotarpis gali būti sekinantis ir pilnas streso. Kochlearinių implantų gamintojo pasirinkimas yra tik vienas iš sprendimų, būtinų tuo metu, bet jis yra svarbus – dabar pasirinktas kochlearinis implantas bus tas, kuris leis jūsų vaikui girdėti daugelį metų.

Kaip nuspręsti, kuris iš visų kochlearinių implant yra tinkamas jūsų vaikui? Galbūt, geriausia būtų paklausti žmogaus, jau turinčio patirties. Susipažinkite su Colleen, „kochlearinių implantų supermama“, kurios sūnus Liamas yra dviejų cochlearinių implantų savininkas. Colleen neseniai surinko puikų klausimų sąrašą, kuriuo pataria vadovautis renkantis Kochlearinį implantą, ir ji maloniai leido mums juo pasidalinti. Jei ketinate priimti šį didelį sprendimą savo šeimai, čia rasite Colleen svarbiausius klausimus, kuriuos galėsite užduoti savo audiologui.

Kai prieš kelerius metus sėdėjome audiologo kabinete po to, kai sužinojome, kad mūsų sūnus yra kandidatas kochleariniui implantui, mes nežinojome nieko apie šį prietaisą, o dar mažiau žinojome apie skirtingus gamintojus ir pasirinkimus, kuriuos turėjome padaryti dėl šios svarbios medicinos įrangos, kurią mūsų sūnus tikriausiai galės naudoti visa likusį savo gyvenimą. Bet vis dėlto nuspręsti reikėjo mums. Jautėmės nepakankamai tinkamiir pasiruošę šiai užduočiai. Nuo ko pradėti? Ar jie visi vienodi? Kaip pasirinkti?

Šiandien aš negalėčiau būti laimingesnė mūsų sprendimu. Tačiau tai, ką labiausiai prisimenu apie šį procesą, buvo, kokia priblokšta jaučiausi, kai reikėjo rinkti informaciją. Mums buvo įteikta trijų kompanijų literatūros krūva ir liepė pasirinkti. Tuo metu aš nežinojau, kokių klausimų paklausti. Ir nors mes esame labai dėkingi už kelią, kurį galiausiai pasirinkome, aš negaliu nepagalvoti, kad per šį procesą galėjau mažiau nerimauti ir jaustis labiau pasitikinti, jei būčiau žinojus, ko klausti mūsų audiologo apie skirtingus prietaisus.

Klausimai apie vidinį implantą

Pirmieji klausimai, kurių norėčiau paklausti, būtų apie vidinį prietaisą, implantuotą mano sūnaus galvoje. Galų gale, jis bus visam gyvenimui. Kaip svarbu pradėti nuo to.

Galite klausti tokių dalykų: Kuo kievieno gamintojo implantas unikalus? Ką galėtumėte pasakyti apie elektrodų matricą ir elektrodų išdėstymą skirtingų gamintojų implantuose? Kaip toks išdėstymas veikia, kaip mano vaikas girdės ar tai, kaip jo smegenys turi dirbti, kad galėtų išgirsti garsą? Kokie yra prietaiso ir elektrodo dydžiai ir ilgio palyginimai? Kaip įrenginys įdėtas? Ar yra kokių nors pavojų, susijusių su įrenginio tipu ar įdėjimo procesu? Ar kokie nors gamintojai yra geresni, išlaikant klausos likutis ar išsaugant sraigės nervų struktūrą? Ar mano vaikui bus galima atlikti magnetinio rezonanso tyrimą su šiuo prietaisu? Kiek Teslų galios galės būt MRT aparatas? Ar yra galimų problemų susijusiu su magnetinio rezonanso tyrimu (t.y. gijimo laikas, kai jis negali dėvėti savo prietaiso).

Visi šie klausimai gali padėti jums sužinoti daugiau vidinį implantą, kuris bus jūsų vaiko galvoje. Vidinis implantas tikriausiai yra svarbiausias komponentas, nes tai yra dalis, kuri veikia su vaiko smegenimis, kad suprastų garsą. Girdėjau vieną suaugusio kochlearinio implanto kandidato pokštą: „Man lengviau išsiskirti su vyru, nei pašalinti šį dalyką iš galvos. Turiu žinoti į ką veliuosi!“

Klausimai apie kochlearinius implantus gaminančią kompaniją

Kiti klausimai, kurių, mano nuomone, reikia paklausti, apie pačiaskochlearinių implantų įmones. Jūs dirbsite su pasirinkta kompanija, visą savo vaiko gyvenimą, o kai vaikas implantuojamas būdamas vienerių, susidaro tikrai ilgas laiko tarpas! Labai svarbu sužinoti apie įmonę, kuri gamina prietaisą.

Norėčiau paklausti apie bendrovės filosofiją ir net jų istoriją. Kur jie yra? Ką žinote apie įmonės ir jų produktų patikimumą? Ar jie turėjo kokių nors atsiliepimų? Kokie ir kada jie buvo? Kiek laiko teikiama gaminių garantija? Kokios išlaidosnusimato, jei norėsių kažką taisyti ar keisti pasibaigus garantijai? Kokios yra jų klientų aptarnavimo paslaugos? Kaip greitai jie pakeičia / siunčia atsargines dalis? Ar jie turi prarastų ar sugadintų dalių pakeitimo politiką? Ar jie užtikrina, kad būsimi išoriniai procesoriai dirbtų su dabartiniais ar ankstesniais vidaus implantų tipais, kad Jūsų vaikas galėtų naudotis ateities technologijomis? Kokioje šalyje prietaisai yra gaminami? Ar visa tai pagaminta toje šalyje, ar kai kurie dalykai pagaminti kitur?

Tai yra klausimai, į kuriuos audiologas gali arba negali atsakyti, informacijos trūkumo atveju, jie nukreips jus pas įmonės atstovus, kurie jums padės.

Klausimai apie garso procesorių

Galiausiai norėčiau paklausti apie išorinį procesorių. Tai gali atrodyti juokinga palikti pabaigai, bet supratau, kad tai iš tikrųjų yra mažesnis prioritetas tam tikro prekės ženklo pasirinkimui. Išoriniai procesoriai per metus pasikeis ir turėsite prieigą prie atnaujinimų ir ateities technologijų. Per penkerius metus, kai mano sūnus buvo implantuotas, aš mačiau, kad visos trys kompanijos išleido naujų išorinių procesirių versijų arba naujų apsaugojimo nuo vandens variantų. Šiomis dienomis ir sparčiai besivystant technologijoms įmonės turi greitai „judėti“, kad išliktų konkurencingos. Išorinis procesorius nėra pastovus kaip vidinis implantas ar pati įmonė. Jei jūsų mėgstama kompanija šiuo metu neturi savo išorinio procesoriaus su tam tikra funkcija, labai tikėtina, kad greitu metu turės.

Be to, yra dar keli klausimai, kurių galite paklausti: kokie išorinių procesorių variantai yra? Ar yra apsaugos nuo vandens galimybių? Kokių baterijų jiems reikia? Kiek laiko vidutiniškai tarnauja akumuliatorius? Ar įrenginyje yra įdomių funkcijų? Kokių spalvų variantų jie turi? Ar prietaisai turi pagalbinių klausymo įrenginių? Ar jie turi programų, kurias galiu naudoti savo telefone? Kokius turiu pasirinkimus, susijusius su priedais?