Plačiau apie magnetinio rezonanso tyrimą ir MEDEL kochlearinius implantus

Ar Jums reikia atlikti magnetinio rezonanso tyrimą? Nežinote ko tikėtis? Jei Jūs esate MEDEL kochlearinio implanto naudotojas, Jums nereikia dėl nieko baimintis. Surašėme dažniausiai užduodamus klausimus ir kodel MEDEL kochleariniai implantai laikomi geriausiai suderinami su magnetinio rezonanso tyrimu.

Kas yra magnetinio rezonanso tyrimas?

Magnetinis rezonansas yra naudojamas įvairių organizmo darinių atvaizdavimui ir jų patologinių pokyčių nustatymui. Magnetinio rezonanso prietaisai veikia naudodami stiprius magnetinius laukus bei radijo bangas, kurios padeda gauti gana tikslų vidaus organų vaizdą. Dėl suteikiamos vertingos informacijos, saugaus bei patogaus naudojimo, magnetinio rezonanso prietaisas gana dažnai naudojamas siekiant tiksliai diagnozuoti sveikatos problemas.

Kaip atliekamas magnetinio rezonanso tyrimas?

Pacientas paguldomas ant gulto į magnetinio rezonanso tyrimo prietaisą.  Jūsų paprašys ramiai gulėti ir nejudėti kol prietaisas atliks skanavimo darbą.  Dažniausiai prietasuose yra pagalbos mygtukas, jei staiga pasijustumėte blogai.

Kiek laiko užtrunka magnetinio rezonanso tyrimas?

Tyrimo trukmė priklauso nuo kūno dalies kuri yra tyriama. MRT gali užtrukti nuo 15 iki 90 minučių. Tiksliau gali atsakyti Jus gydantis specialistas.

Ar galima atlikti magnetinio rezonanso tyrimą kochlearinio implanto naudotojui?

Taip galima. MRT galima atlikti su visais MEDEL kochleariniai implantais iki 1.5 teslos galingumo prietaisuose. Su naujausiu kochleariniu implantu Synchrony galima atlikti didelės raiškos skanavimą 3.0 teslų stiprumo prietaisuose.

Privalumai:

  • Nėra chirurginės intervencijos
  • Nėra nemalonaus laikotarpio po operacijos
  • Galite girdėti iškart po tyrimo

Ar galiu dėvėti audio procesorių magnetinio rezonanso tyrimo metu?

Deja, ne, nes MRT įrenginys gali sugadinti jūsų procesorių. Tas pats sakytina apie auskarus, laikrodžius, klausos aparatus, netikrus dantis ir kitus elementus, kurių sudėtyje yra metalo.

Ar tyrimo metu galiu jausti savo implantą?

Dauguma žmonių, ypač turintys Synchrony, teigia, kad jie nejaučia savo implanto per MRT. Kai kurie žmonės skenavimo metu girdi nedidelį tiksėjimo garsą. Unikalus Synchrony magnetas reiškia, kad nejausite skausmo ar „tempimo“, kol esate prietaise.

Mano draugui su kochleariniu implantu pranešė, kad jam negalma daryti MRT. Ar tai buvo teisinga?

Nebūtinai. Jei jūsų draugui tyrimą reikėjo atlikti prieš kurį laiką, tai galėjo reikšti, kad jo kochlearinio implanto technologijos yra senesnės, o pastaraisiais metais jos labai pagerėjo. Arba jūsų draugas gali turėti kito gamintojo kochlearinį implantą. Skirtingi kochleariniai implantai turi skirtingas MRT sąlygas, todėl MRT gali būti neįmanoma su draugo implantu. Jei turite kito gamintojo KI, turėtumėte tiesiogiai susisiekti su gamintojo atstovu.

Bandžiau užsisakyti magnetinio rezonanso tyrimą, bet man buvo pasakyta, kad negaliu jo daryti su savo kochleariniu implantu. Padėkit!

Gali būti, kad Jūsų radiologas ar gydytojas nėra susipažinęs su išsamia informacija apie MEDEL kochlearinį implantą. Jūs galite būti pirmasis kochlearinį implantą turintis pacientas, kurį jis kada nors matė, todėl gali nežinoti, kaip geriausiai elgtis.

Jei jums pasakys, kad negalite atlikti MRT, kreipkitės į savo kliniką, kad joje dirbatis gydytojas tiesiogiai bendrautų su MEDEL atstovais jūsų šalyje.

Jie galės paaiškinti, kokie tyrimai yra galimi su jūsų kochleariniu implantu, ir atsakys į visus galimus klausimus. Taip pat gali būti naudinga parsisiųsti MEDEL svarbią saugos informaciją, skirtą jūsų šaliai ir parodyti tai savo radiologui ar klinikai.

Aš girdėjau, kad magnetas turi būti chirurgiškai pašalintas prieš atliekant MRT. Ar tai tiesa?

Netiesa. Visi MEDEL implantai yra patvirtinti magnetinio rezonanso tyrimams su 1,5 teslos galingumo prietaisu be papildomos operacijos, kad pašalintumėte magnetą. Kaip jau minėjome, mūsų Synchrony implantas netgi patvirtintas 3,0 Teslų galngumo prietaisų skenavimui.

Aš taip pat girdėjau, kad 1,5 Teslos yra pakankamai daugumai MRT. Kas yra tiriama su 3.0 teslų galingumo prietaisais?

1.5 Teslos galingumo prietaisai magnetinio rezonanso tyrimuose yra pakankamai, tačiau gali būti situacijų, kai gydytojas pageidautų tyrimo su 3.0 teslų galingumo prietaisu. Skenavimas su 3.0 teslų stiprumo prietaisu yra išsamesnis nei 1.5 teslos, todėl gydytojas gali geriau matyti, kas vyksta Jūsų organizme. Tai gali paskatinti greitesnę diagnozę, veiksmingesnį gydymą ar geresnį Jūsų būklės stebėjimą. Gerbiamo KI chirurgo dr. Haroldo Pillsberio žodžiai: „3.0 teslos yra aukso standartas“. Kitas aspektas yra tai, kad per pastaruosius kelerius metus, kai kurios klinikos pakeitė 1.5 tesla skenerius su 3.0 tesla skeneriais. Taigi gerai, jei implantas taip pat gali išlaikyti 3.0 tesla MRT.

Kam naudojamas galvos tvarstis, kurį esu matęs nuotraukuose?

Su kai kuriais kochlearinias implantais, skenavimo metu aplink galvą reikia glaudžiai apvynioti tvarstį, tai padeda išlaikyti magnetą, jei jis pradėtų trauktis nuo implanto. Tačiau naudojant naujausius MEDEL implantų modelius, nereikia jokio galvos tvarsčio. Mūsų magnetai yra suprojektuoti atsižvelgiant į MRI, todėl jums nereikia galvos tvarsčio, kad magnetas būtų laikomas.